NIEUW in Heerhugowaard! ZZE Transformation Academy

Behoefte aan persoonlijke groei en transformatie?

Vraag informatie aan en schrijf je in, als je een training wilt volgen. Er is een uitgebreid programma voor GROEI en TRANSFORMATIE voor vrouwen onder de leiding van enthousiaste professionals, ieder met een eigen specialisme.
Of ben je geïnteresseerd in het huren van een ruimte voor 1-op-1 coaching, training, bijeenkomst of flexwerken.
De basis van de academy is Bijbels georiënteerd.

Niet overleven maar leven

Geen categorie

Precious Time

Vanaf vandaag wil ik het anders doen! Ik stel mezelf de vraag, hoe ik er nu bij zit. Ik kan zeggen dat ik me prima voel; rustig en tevreden. Momenteel zit ik in de zon, achter in mijn tuintje op het grote palletkussen. In gedachten loop ik deze ochtend langs over hoe ik het heb in gevuld.
Ik heb een belofte/afspraak met mezelf en God gemaakt en het is tijd dat die waargemaakt wordt. Kortom: het is belangrijk om jezelf aan te sporen en op te bouwen! Dat moet je écht zelf doen en natuurlijk met de Heilige Geest, want Hij is onze Helper.

Maar u, geliefden, bouw uzelf op in uw allerheiligst geloof en bid in de Heilige Geest,

Judas 1:20 HSV

Al een tijd, worstel ik ermee om te doen wat ik beloof aan de Heer. Er komt steeds van alles tussen dus ik ben steeds afgeleid. Ik kijk op de klok en hup… er is weer kostbare tijd voorbij gegaan.
In die tijd, voelde het ook alsof er iets was wat mij tegenhield, een soort belemmering wat ietwat zwaar op mij lag. Ik kon mijn vinger er niet op leggen. Ik bad ervoor maar er gebeurde niet meteen iets. Ik bleef er regelmatig voor bidden en uiteindelijk deelde ik het met mijn bestie. (Jaja, ik was wat traag). De moeite met deze discipline bleef aanhouden en ik frustreerde ervan. Even een klein geheimpje over mezelf; bij mij werkt het namelijk zo; als ik ergens van frustreer en het écht zat ben, dan kom ik in actie! Actie met een hoofdletter!

Je zult vurig tot Hem bidden, en Hij zal je verhoren; en je zult je geloften nakomen.

Job 22:27 HSV

Wat later, nu ongeveer 2 weken geleden, liet God mij zien (Hij bracht het in mijn gedachten), hoe ik ertegen kon bidden. Hij herinnerde mij aan mijn positie op aarde, als kind en erfgenaam van God en mijn autoriteit.

Dus nu bent u geen slaaf meer, maar een zoon*; en als u een zoon* bent, dan bent u ook erfgenaam van God door Christus.

Galaten 4:1 HSV *of dochter

Ik bad dat alle krachten en machten die tegen mij waren, geen invloed en uitwerking zouden hebben. Ik verbrak de dingen die over mij waren uitgesproken. Ik bond deze krachten en machten hier op aarde, zodat ze ook werden gebonden in de hemelen. Ik zei dit niet als een soort toverformule maar ik zei het met geloof en autoriteit!

En Ik zal u de sleutels van het Koninkrijk der hemelen geven; en wat u bindt op de aarde, zal in de hemelen gebonden zijn; en wat u ontbindt op de aarde, zal in de hemelen ontbonden zijn.

Mattheüs 16:19 HSV

De afgelopen weken, lukt het tijd nemen voor de Heer best aardig, maar het kan altijd beter, vind ik zelf. En deze ochtend was een mini dalletje wat dat betreft. Maar ik ben blij dat God zoooo geduldig met mij is. Eigenlijk is Hij dat met al Zijn kinderen. Ik moet toegeven dat in de tussentijd, door mijn frustratie heen, ik toch iets moois heb zien gebeuren. Dat is echt een zegen van de Heer. Ik heb namelijk het priesterschap binnen mijn gezin (ik ben een single mom), eindelijk serieus opgepakt. Dat was een aantal jaar, ook een worsteling voor mij. En nu hoor ik je denken; tjonge, jonge wat heeft deze vrouw veel worstelingen. Het valt best mee hoor en het is de moeite waard, want zonder moeite is er geen groei.

Nu lijkt de tijd rijp voor mij en mijn kinderen. Hallelujah! Elke week kan ik bijbelstudie met mijn kinderen doen, wel online want mijn dochter woont in Spanje. Mijn puberzoon vindt online trouwens ook prettiger. Eh…hij woont gewoon thuis. Hij zit dan boven in z’n kamer op zijn laptop, mee te doen. De laatste keer, kwam hij zelfs naar beneden. Ja écht wonderbaarlijk!


Voor alles is er een vastgestelde tijd, en er is een tijd voor elk voornemen onder de hemel.

Prediker 3:1 HSV

Weer even terug naar mijn ochtend om even te schetsen waar ik allemaal mee bezig ging, voordat ik tijd maakte voor de Heer;
• Zoonlief gedag zeggen, die werd opgehaald om het weekend naar zijn pa te gaan,
• Ik ging wandelen met de hond om tegelijkertijd een pakketje langs te brengen bij mijn moeder. Zij kon het dan meenemen naar mijn broer die jarig was,
• Wat huishoudelijke taken gedaan,
• De zomerkleding van zolder gehaald,
• Een fauteuil op Marktplaats gezet,
• Schriften, pen, bijbel en concordantie (dat is een soort bijbelwoordenboek) bij elkaar verzameld om verder te gaan met bijbelstudie.

Zoals je kunt lezen, heb ik best veel gedaan aan de afleiding en bleef ik steeds maar zeggen; ‘ja Heer, ik kom eraan!’. En toen was het ineens middag. Yes, time flies… Maar goed, zodra ik uitgeschreven was over alles wat in m’n koppie speelde en los kon laten door het op te schrijven (dit werkt zo goed voor mij!). Ging ik verder waar ik eergister was gestopt met de studie. God bracht namelijk het onderwerp “zuiver hart” onder mijn aandacht. Ik ben dus op onderzoek uit wat dat nou eigenlijk inhoudt en wat Hij ermee bedoelt. Als je nieuwsgierig bent, kan ik je laten weten wat ik erover heb ontdekt.

Voor nu kan ik zeggen, hou het in de gaten en wees bemoedigt door dit verhaal. Blijf bidden en onderzoek de dingen van God, samen met God. Hij geniet ervan als zijn kinderen, Zijn geheimenissen onderzoeken. Gebruik je tijd goed, want het is heel kostbaar!

Als laatste, nog een bijbeltekst met een geweldige belofte. Die mag je zelf opzoeken voor de positieve stimulans: 1 Korinthe 2:9 + 10.

Lieve groet en God’s rijke zegen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *