NIEUW in Heerhugowaard! ZZE Transformation Academy

Behoefte aan persoonlijke groei en transformatie?

Vraag informatie aan en schrijf je in, als je een training wilt volgen. Er is een uitgebreid programma voor GROEI en TRANSFORMATIE voor vrouwen onder de leiding van enthousiaste professionals, ieder met een eigen specialisme.
Of ben je geïnteresseerd in het huren van een ruimte voor 1-op-1 coaching, training, bijeenkomst of flexwerken.
De basis van de academy is Bijbels georiënteerd.

Niet overleven maar leven

Geen categorie

4 Tips hoe je uit life-sucks-moment(en) komt..

Soms heb je van die dagen, die waardeloos zijn. Van die dagen dat alles tegenzit. Grrrr…. Dan heb je ook nog te kampen met je negatieve gedachten en emoties. Niemand werkt mee, zelfs die vervelende tiener thuis niet. Met het huishouden loop je achter, de gebreken in je huisinrichting worden duizenmaal vergroot. Kortom; alles wat niet goed is, is in jouw ogen megagroot. En dat helpt echt niet mee maar het is op dat moment jouw realiteit. Een lichtpuntje positiviteit lijkt buiten handbereik en daardoor heel moeilijk te vinden. Je hebt nergens zin en hebt moeite om in actie te komen. Nou het werd mij in de loop van de dag duidelijk; ik was in een flinke dip geraakt.
En dan hoor ik je denken…; “hoe ben je eruit gekomen?” Ik zal het je vertellen want ik ben door de TotalBalance coachopleiding best goed geworden in zelfreflectie. Haha, al zeg ik het zelf. Maar voordat ik de tips geef, eerst even in ’t kort de reflectie:

Mijn life-sucks-moment duurde ongeveer 6 uur; waarvan, pak ‘m beet, de eerste 30 minuten het heftigst waren. De volgende uren had ik last van een soort stilstand modus qua gevoel en gedachte. Ik draaide in soort van rondjes. De emoties die ik uitte waren vooral boosheid en verdriet. De gedachten die ervoer waren vooral frustratie, onrecht en het waarom. En alsof dat nog niet genoeg was; dat bekende gevoel van de enige te zijn….vreselijk.

Herkenbaar? Mooi, dan kun je er ook wat aan doen d.m.v de onderstaande tips. Plus een schop aan jezelf geven of van iemand anders ontvangen, is ook een effectief middel. Een figuurlijke schop natuurlijk hè!

Tip 1 ERKENNEN dat je in een dip zit.
Tip 2 SPUIEN (het ei kwijt kunnen) door te praten met een goede vriend(in) of het van je af te schrijven of effe uitwaaien door te gaan wandelen. Combi’s van deze opties maken, kan ook.
Tip 3 ERVAREN, neem de tijd om er doorheen te gaan. Het gaat voorbij, dat staat vast!
Tip 4 LOSLATEN, bedenk dat je geen controle hebt over de situatie maar wel over jouw eigen gevoel en gedachten.

En het komt goed! Je kunt het!

Een extra noot; indien je dit soort momenten langer en vaker achter elkaar hebt, dan adviseer ik je professionele hulp te zoeken. Je hoeft het echt niet alleen te doen. Kijk op de TotalBalance site.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *