NIEUW in Heerhugowaard! ZZE Transformation Academy

Behoefte aan persoonlijke groei en transformatie?

Vraag informatie aan en schrijf je in, als je een training wilt volgen. Er is een uitgebreid programma voor GROEI en TRANSFORMATIE voor vrouwen onder de leiding van enthousiaste professionals, ieder met een eigen specialisme.
Of ben je geïnteresseerd in het huren van een ruimte voor 1-op-1 coaching, training, bijeenkomst of flexwerken.
De basis van de academy is Bijbels georiënteerd.

Niet overleven maar leven

Geen categorie

Bovenop de berg of beneden in het dal

Iedereen wil altijd wel bovenop de berg staan. Ik ook. In het dal is het vaak niet fijn. Maar als je er goed over nadenkt, is het in het dal nog zo slecht nog niet. En weet je waarom?

In het dal is er genoeg voedsel, groen gras, bomen en bloemen. Je moet het wel zien maar er is veel moois. Ondanks dat het niet fijn is om daar te zijn. Er kunnen allerlei redenen zijn dat je in een dal bent beland. Zoals ik al eerder zei; er is voldoende voedsel. Raar eigenlijk hè?

En laten we eens kijken naar de berg, als je er bovenop zit. Op de berg is het koud, er groeit niet zoveel. Maar 1 ding: je hebt wel goed uitzicht! En er is overzicht. Je bent naar boven geklommen en je bent lang onderweg geweest. Gelukkig heb je genoeg gegeten in het dal. Dus na al dat werken mag je genieten van het uitzicht en de verdiende rust. Je mag echt genieten van het uitzicht en uitrusten. Dat is fijn!

Ik ben tot de conclusie gekomen dat het voorgaande heel treffend is zoals je naar je leven kunt kijken. Beide plekken zijn nodig om te groeien. In het dal waar het meestal niet prettig is en bovenop de berg waar je overzicht hebt. Daar beneden waar veel voedsel is en waar eigenlijk de meeste groei kan plaatsvinden. Daar wordt je sterk om dan de klim te maken naar een toppunt in je leven te gaan.

Bedenk daarbij dat omhoog klimmen meer kost en daar tegenover staat dat je best snel weer beneden bent. Eigenlijk is dat best wel jammer. Ik vraag me weleens af waarom dat zo is. Ik zou zeggen; geniet van de weg ernaar toe. Maar goed, altijd maar bovenop de berg zitten of in het dal zitten is ook niet de bedoeling. Als je wat levenservaring hebt, weet je dat deze plekken zich regelmatig afwisselen. Soms zit je beneden en gebeurt er vanalles en soms zit je boven en heb je even rust en geniet je van het uitzicht. Mijn beste advies is (ook aan mezelf); omarm beide momenten en leer ervan. Ik ben inmiddels erachter gekomen dat je het meeste leert van het dalleven. Gelukkig bevindt zich daar het meeste voedsel en leven dan bovenop de berg. Ik heb zelf ervaren dat na zo’n dalperiode, ik blij ben dat het over is en dat ik tegelijk een persoonlijke groei heb doorgemaakt gegroeid voor de volgende fase van het leven. Wat zit het leven toch bijzonder in elkaar… De Schepper heeft het mooi gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *